Fullkornspasta med villreker og tomatsaus

Av store reker så er og blir argentinske villreker en klar favoritt. Av og til kan du få kjøpt dem frosne med skall, oftest finner du dem i fryseboksen ferdig renset, men rå. Sammenlignet med det som selges av scampi, er de større, søtere og spretnere i konsistensen.

Her blir rekene kombinert med en lettlaget tomatsaus basert på hermetiske cherrytomater.

Til 2 sultne sjeler brukte jeg:

ca 300 gram fullkorns spagetti

1 pk frosne argentiske villreker, tinte

1 finhakket gul løk

2 finhakkede hvitløksbåter

1 boks hermetiske cherrytomater (foretrekker Mutti)

ca 1 teskje salt

bittelitt sukker

chiliflak

hakket storbladet persille

salt og pepper

olje

Slik gjorde jeg:

Spagettien ble kokt etter anvisning på pakken. Imens tørket jeg rekene på tørkepapir og drysset litt salt og pepper på dem. Rekene ble stekt i olje i en varm panne, et drøyt minutt på hver side, og deretter lagt over på en tallerken. Det er viktig at rekene ikke steker for lenge, de kan godt være litt rå inni. De vil koke litt etterpå i sausen.

Tilsatte litt mer olje til den samme pannen. Varmen ble skrudd ned litt og løken fikk surre litt under omrøring før hvitløken ble tilsatt. Litt mer surring og deretter ble de hermetiske tomatene tilsatt sammen med salt, litt grov pepper og sukker. Rørte godt og kokte sausen i ca 7 minutter. Tomatene mykner etterhvert og da kan du gjerne stikke hull på dem. Tilsatte chiliflak og kokte videre i ca 2 minutter. Hvis du syntes sausen blir for tykk så tilsett litt vann og kok opp. Tilsatte de ferdigstekte rekene og ga sausen et oppkok.

Den ferdigkokte spagettien fikk renne av og helt tilbake i gryta. Tomatsausen med ble tilsatt og bland godtalt ble blandet godt. Drysset over finhakket bladpersille ved servering. Vi drakk en portugisisk Alvarinho til- nydelig kombinasjon og nydelig sommermat.

Én kommentar Legg til din

  1. Grethe Hoel sier:

    Så hyggelig å se kokka i faren igjen

    Få Outlook for Androidhttps://aka.ms/AAb9ysg???????????? ________________________________

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s