Rester av gravet laks med syltet agurk, druer og rogn.

Jul med hjemmegravet laks og sennepssaus er et must i vår famile. Ofte havner det litt rester av laksen i fryseren og når det våres ute er ikke lysten på den tradisjonelle retten så stor. Da kan dette være en fin variant.

Skjær tynne skiver av agurk i lengderetningen. Har du mandolin er det supert å bruke, ellers kan du prøve med en ostehøvel. Beregn to-tre lengder pr person.

Varm 1 dl eplecidereddik (eller hvitvinseddik), 1 dl vann og ca 80 gram sukker eller sukrin til sukkeret er løst. Avkjøl til romtemperatur og tilsett litt grov pepper og agurkremsene. La stå kaldt i 2 timer. Hell av all væsken.

Rist et par loffskiver godt og riv dem i biter etterpå.

Servering:

Plasser et par agurkstrimler som krøller på tallerken med litt avstand. Legg 3-4 skiver gravlaks i mellom. Pynt med loffbiter, litt lodderogn (har du ørretrogn er det enda bedre og penere..) og oppskårne steinfrie, sprø, grønne druer på toppen. Ha noen dråper sitronsaft i ekstra virgin olivenolje (eller bruk sitronolje hvis du har) og ringle oljen over. Du kan også gjerne drysse litt grov pepper over det hele.

En herlig variant av gravlaks, egner seg fint som en forrett- velbekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s