Saftig og mør hjortegryte

Denne oppskriften kan brukes til allslags vilt, du må bare justere koketiden ettersom hvor mørt kjøtt du bruker. Hjortekjøtt fra låret er ganske mørt, her er det delt opp i store biter så det trenger ca 1.5 time for å bli mørt og fremdeles veldig saftig. En gryte med vilt er super gjestemat og kan lages ferdig i god tid. Det smaker godt med potetmos til, eller kokt ris, bulgur etc..

Dette brukte jeg (6 personer):

1.4 kilo hjortekjøtt (flatbiff)

2 gulrøtter

1/2 sellerirot

1 stor søtpotet

2 rødløk

1 kinesisk hvitløk

sopp, enten fersk eller fra fryseren

8 spiseskjer hvetemel

4 spiseskjeer ripsgelé

4.5 dl rødvin, litt kraftig

4.5 dl oksekraft (du kan også bruke kraft laget av fond eller buljong)

1 kvist rosmarin (eller timian)1 laurbærblad

Slik gjorde jeg:

Alle grønnsakene ble renset og skåret i store biter. De ble stekt dem i en blanding av smør og olje til de begynte å få farge. Rørteav og til under stekingen. Det er lurt å ikke fylle pannen for mye, men steke i flere omganger. Grønnsakene ble flyttet over i en stor gryte med lokk som tåler stekeovn.

Hvetemelet ble hatt over i en stor plastpose sammen med litt salt og pepper Kjøttet ble skåret i litt store biter og tilsatt til plastposen som ble lukket. Posen ble ristet slik at kjøttet ble dekket av mel, og hvert kjøttstykke ble brunet i smør og olje på samme pannen som grønnsakene ble stekt i. Stekte i flere omganger og det ferdigbrunede kjøttet ble helt over i gryta sammen med grønnsakene.

Soppen ble stekt til den begynte å bli gyllen og så tilsatt gryta.

Ripsgeléen ble tilsatt til pannen og fikk smelte der før pannen ble kokt ut med kraften og helt over i gryta sammen med rødvinen. Tilsatte rosmarinen og laurbærbladet på toppen, satte på lokket og hele gryta ble satt inn i stekeovnen som var forvarmet til 180 grader C.

Det hele kokte i 1.5 timer i stekeovnen. Gjør du det ferdig på forhånd kan du varme gryten på komfyren.

Kjøttet var fantastisk mørt og saftig og smaken på kraften som hadde jevnet seg litt pga melet, var bare helt nydelig. Vi drakk en Amarone fra Veneto i Italia til og det var en spesielt god kombinasjon. Velbekomme…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s