Risotto med italiensk pølse og sopp

Risotto kan være litt tricky. Har du god ris som er beregnet til risotto og er litt tålmodig mens du lager den, er det stor sjanse for at du lykkes. Du kan bruke buljong som kraft, enten vegetabilsk eller kylling. Bruker du tørket sopp må du bløtlegge den ved å helle ca 2.5 dl kokende vann over soppen i en skål og la den ligge i ca 20 minutter. Bløtleggingsvannet inneholder masse smak og må være en del av kraften. Du kan også bruke fersk sopp som du steker på forhånd eller skogssopp fra fryseren som er ferdig dampet. Når du lager risotto er det lurt at du finner frem alt du trenger på forhånd og kutter og river det som trengs slik at du har alt klart.

Dette brukte jeg (4 personer):

2.5 dl risottoris

1 hakket løk

olivenolje (extra virgin)

1.25 dl hvitvin

7 dl kraft

saften av 1/4 sitron

innmaten fra en salciccia pølse (ca 300 gram)

sopp

ca 1.5 dl revet parmesanost

2 spiseskjeer kaldt smør

litt storbladet persille

flaksalt og grov pepper

Varmet et par spiseskjeer olivenolje i en stor panne ved middels varme. Tilsatte løken og kokte den under røring til den ble blank. Samtidig stekte jeg den tinte soppen i en annen panne slik at den fikk litt farge.

Da løken var blank samlet jeg den på den ene siden av pannen og tilsatte pølseinnmaten på den andre. Rørte litt i løken samtidig som jeg delte innmaten opp i små biter som når du steker kjøttdeig. Deretter blandet jeg løken og pølseinnmaten og stekte til deigen var gjennomstekt og begynte å bli brun. Fjernet massen fra pannen og satte den tilside sammen med soppen.

I den samme pannen varmet jeg ca 1 spiseskje olivenolje og tilsatte risen. Det er viktig at risen dekkes av olje så da er det bare å røre i ca 1 minutt før vinen ble tilsatt. Rørte hele tiden til så og si all vinen var fordampet.

Tilsatte deretter 1 dl av kraften og rørte hele tiden slik at risen ikke klebet seg til pannen.

Da kraften var kokt inn fortsatte jeg med 1 dl porsjoner og røring til alt var brukt opp. Smakte på risen om den var passe kokt, jeg syntes den er best når den har en nøtteaktig kjerne i midten. Koker den mer blir risen lett grøtete. Hvis du syntes den er litt hard kan du tilsette litt vann og koke det inn.

Nå tilsatte jeg sitronsaften, soppen, løken og pølseinnmaten, blandet godt og kokte litt videre til alt var gjennomvarmt.

Tilsammen tar denne prosessen 18-20 minutter. For å få risottoen litt kremete ble klatter av smør tilsatt og rørt inn. Deretter ble den revne parmesanosten tilsatt og rørt inn slik at verken smør eller ost var synlig. Smakte til med flaksat og grov pepper.

Litt hakket storbladet persille ble drysset over og da var det bare å nyte… det er sååå godt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s