Kylling curry med mango

Curry er en sør-asiatisk saus som det finnes utallige oppskrifter på avhengig av hvilket land den stammer fra. Den inneholder oftest kokosmelk- eller krem som tykningsmiddel. Curryen du får oppskrift på her inneholder også tamarindpaste som er laget av tamarindfrukten. Pasten får du kjøpt på glass- jeg oppbevarer den i romtemperatur og da er det nesten som en silkemyk krem. Den er i utgangspunktet syrlig men sammen med litt sukker gir den sausen en herlig sur-søt smak. Jeg er veldig glad i sitrus og denne sausen er noe av det beste jeg har smakt.

Dette brukte jeg (2-3 personer):

1/2 rød chili med eller uten frø avhengig av hvor hot du vil ha sausen

saften og skallet (bare det gule) av 1/2 sitron

3 cm fersk ingefær uten skall

en liten bukett koriander med stilker

2 spiseskjeer brunt sukker

2 spiseskjeer tamarindpaste

rapsolje

1 boks kokosmelk (400 ml)

2 kyllingfileter

saften og revet skall av 2 lime

1 mango

ris til servering

Slik gjorde jeg:

Kjørte oppskåret chili og ingefær, revet skall og saft av sitron, koriander og tamarind til en jevn saus med en stavmikser (eller en foodprossesor). Volumet er ikke så stort så har du stavmikser fungerer nok den best.

Varmet litt olje i en stor panne og tilsatte sausen. Kokte på middels varme i ca 3 minutter før kokosmelken ble tilsatt. Blandet godt og kokte opp igjen. Tilsatte kylling i biter sammen med saften og det revne skallet fra limene. Kokte forsiktig med lokk på i 20 minutter før jeg fjernet lokket og kokte videre i ca 10 minutter, Hvis sausen er litt tynn, kan du ta opp kyllingen og redusere sausen litt før du har kyllingen tilbake. Tilsatte litt store mangobiter og kokte i 5 minutter til.

Enda en gang- sausen er himmelsk- server med kokt ris, feks basmatiris tilsatt litt mirin etter at den var ferdigkokt. Dryss over litt hakket koriander eller storbladet persille..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s