Krydret tunfisk med hvitløk, avokado og chili

Tunfiskbiffer som stekes raskt i olje ved høy varme slik at den fremdeles er rå inni, er nydelig. Det er også lettvint mat, ofte er det tillagingen av en saus eller dressing som tar mest tid. Tunfisk panert med sesamfrø er vel en klassiker, i tillegg kan du som her, ha krydder som du liker godt selv. REMA1000 har av og til biffer av tunfisk til 59 kroner pr stykk og de er slett ikke verst i kvaliteten. Oppskriften her har jeg tatt fra aichasmat.no

Dette brukte jeg (som hovedrett til 2 personer):

1 skive tunfisk (2-3 cm tykk) pr person

1/2 spiseskje hele korianderfrø

1/2 spiseskje hele fennikelfrø

2 spiseskjeer sesamfrø (jeg brukte halvparten hvite og halvparten svarte)

2 kinesiske hvitløk skåret i tynne skiver

1 avokado i terninger

1 rød chili, renset og skåret i skiver

Dressing:

saften av 1 lime

2 cm revet fersk ingefær

ca 5 dråper sesamolje

2 spiseskjeer soyasaus

Slik gjorde jeg:

Fennikel- og korianderfrøene ble ristet i en tørr varm panne og deretter knust i en minihakker (eller bruk morter eller kjevle). Dette ble blandet sammen med sesamfrøene og hele blandingen ble fordelt utover et stykke matpapir. Tunfisken ble satt inn med salt og grov pepper.

Alle ingrediensene til dressingen ble blandet sammen i en bolle.

Hvitløkskivene ble stekt i olje i en panne, de skal ikke bli brente. De ble lagt på en tallerken. Tunfisken ble vendt i krydder/sesamblandingen og stekt i oljen fra hvitløksstekingen. Brukte høy varme. Tunfisken blir fort gjennomstekt så den ble bare stekt et par minutter på hver siden slik at den fikk stekeskorpe.

Fisken ble servert sammen med hvitløken, avokadoterningene og chilien og dressingen ble fordelt rundt det hele. Har du koriander tilgjengelig vil nok et dryss av dette heve smaken enda mer. Dressingen smaker nydelig og neste gang skal jeg lage dobbel mengde….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s