Lettvint misosuppe med nudler og kylling

Dette er en lettvint nudelsuppe (ramen) tilsatt miso (fermenterte soyabønner som tilfører nydelig smak). Du kan lage den på kraft eller buljong. Her har jeg brukt soba nudler som er laget av bokhvete og som er litt mer mettende enn vanlige nudler som du selvsagt også kan bruke.

Til 2 personer freste jeg en liten hakket sjalottløk i ca 1/2 teskje sesamolje i en gryte. Deretter rørte jeg inn 1 revet hvitløksbåt og 1 cm revet fersk ingefær før jeg tilsatte 1 spiseskje miso, 7.5 dl kyllingbuljong og 1 spiseskje soyasaus. Kokte opp.

1 kyllingbryst ble delt opp i biter og stekt i olje. Nudler ble kokt etter anvisning på pakken og skylt i kaldt vann. Sukkererter ble skåret på skrå i tynne ringer og 2 egg ble kokt slik at plommen fremdeles var litt bløt.

Servering: 1 porsjon nudler ble plassert i en suppeskål sammen med erter og kylling. Den varme suppen ble helt over og de skrelte eggene ble delt i 2 og plassert i suppen.

Denne suppen smaker himmelsk og egner seg både til lunsj og middag- det er bare å nyte…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s