Stekte torskekjaker med burrata, fennikel og squash

Her en dag kom jeg over noen pakker med frosne toskekjaker som vi her i huset syntes er en delikatesse. De minner litt om kamskjell å se til, men er noe fastere i kjøttet. De må følgelig stekes lenger enn kamskjell dog pass på, stekes de for lenge blir de tørre. Her er de stekt med bare salt og pepper, men de er også fine å panere.

Burrata- har du smakt burrata vil du aldri kjøpe mozarella igjen (jo, kanskje mozarella laget av bøffelmelk). Burrata er en fersk ost fra sør-Italia som ser ut som en liten kule med en mindre kule på toppen. Inni er massen myk og fløyelsaktig med en lett syrlig smak og man må bare nyte og nyte. Om sommeren er det burrata med tomater og olje og kanskje basilikum som gjelder- mer trenger man ikke. Her serveres osten sammen med rå fennikel og tynne squashskiver.

Kjakene ble krydret med salt og grov pepper og stekt et par minutter på hver side i en blanding av smør og rapsolje.

Salaten ble laget ved å skjære en fennikel og squash i tynne skiver på en mandolin. Dette ble fordelt utover et fat, osten ble delt i biter og lagt innimellom. Hakkede mandler ble drysset over. Dressingen var en olivenolje med sitron blandet med litt hvitvinseddik litt salt og grov pepper.

En veldig lettvint rett som kan serveres med kokte poteter, ris eller noe annet du syntes er godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s