Ertesuppe med asiatiske smaker

Som andre belgfrukter inneholder erter lite fett og mye proteiner og fiber. Splitterter som er brukt i denne oppskriften, er delte tørkede erter som ikke trenger så lang koketid som hele tørkede erter. Denne suppa som smaker friskt av ingefær og lime, egner seg godt som forrett men kan også brukes som en enkeltstående middagsrett. Tilsett da gjerne strimler av kylling eller noen fiskebiter. Den kan lages nesten helt ferdig dagen før du skal servere den. Utgangspunktet for oppskriften er hentet hos Nigella Lawson og det er Jakob 8 år som har laget suppa.

Dette brukte vi (forrett til 8, hovedrett til 6):

1/2 kilo gule splitterter

6 vårløk skåret i tynne ringer (brukte halvparten av det grønne)

2 store ferske røde chili uten frø, finhakket

3 hvitløksbåter, revet

2 liter grønnsakskraft

1 stor spiseskje lys miso

ca 5 cm fersk ingefær, revet

revet skall og saften av 2 lime (hvis limen er tørr må du bruke flere)

hakket fersk koriander

Slik gjorde vi:

Ertene, den oppskårne vårløken, chiliene og hvitløken ble lagt i en gryte og kraften ble helt på. Kokte opp og la på lokk. Suppen småkokte ved svak varme i ca 1 time til ertene var møre. Den tyknet litt men ikke så mye. Skulle suppen bli i tykkeste laget kan du fortynne med litt vann. Misoen ble rørt ut i den ferdigkokte blandingen. Miso er ganske salt i seg selv så du må smake til om du vil ha i mer salt. Et dryss med grov pepper er imidlertid bra.

Tilsatte den revne ingefæren, revet limeskall og limesaft til suppen rett før servering. Drysset over hakket korinader og serverte med ristet brød og en misomajones. Veldig godt med en kald riesling i glasset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s