Ovnsbakt lange med blåskjellsaus og blomkål-persillerotmos

En god kraft er ubetalelig og kan løfte en enkel rett til nye høyder. Jeg har ofte kraft i fryseren som jeg har laget av skall fra skalldyr eller når jeg har kokt blåskjell hvor jeg ikke bruker krafta som dannes med en gang. Dette er et supert utgangspunkt for å lage en god saus med enkle midler. I denne retten er det brukt blåskjellkraft, men sausen kunne like gjerne vært laget med kraft kokt på for eksempel rekeskall.

Til 4 personer hvis du har flere retter ellers til 2:

Ca 800 gram langefilét (eller annen hvit fast fisk) ble gnidd inn med salt. Etter 30 minutter ble filéten skylt godt og tørket med husholdningspapir. Fisken ble delt i porsjonsstykker og lagt på bakepapir i en ovnsfast form. Grov pepper ble drysset over og en smørklatt ble lagt på hvert fiskestykke. På toppen stilker med timian- Sherrytomater ble lagt rundt fisken. Ovnen ble forvarmet til 200 grader med varmluft og fisken ble bakt i ca 10-12 minutter.

Sausen ble laget ved å koke inn blåskjellkraft til ca 1.5 dl. Tilsatte omtrent like mye kremfløte og reduserte til ca halvparten av volumet. Smakte til med litt salt og grov pepper og noen dråper sitron. Sausen skal være litt syrlig. Tilslutt rørte jeg inn en liten spiseskje kaldt smør.

1 blomkål og to små persillerøtter ble skåret i biter og kokt møre i melk. Melken ble helt av og grønnsakene ble most sammen med 1-2 spiseskjeer smør. Smakte til med salt og pepper.

Dette er en rett som egner seg til både hverdag og fest- den tar ikke lang tid å lage. Sausen binder smakene i fisken, tomatene og mosen sammen. Husk at du må smake til sausen slik at du får den passe salt og frisk slik som du liker den. Litt smørstekt sopp ved siden av er heller ikke å forakte..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s