Flaskegresskar med bacon og ost

Flaskegresskar (butternut squash) er formet som en stor avlang pære og smaker nøttaktig og litt søtt. Det er mer håndterlig enn et vanlig gresskar som jeg syntes er litt arbeidsomt å rense. Dette er en ovnsrett så etter at du har skrelt og skåret gresskaret i biter er det ikke mye annet du trenger å gjøre enn å vente på en skikkelig cheesy rett mens du kjenner på den liflige duften som sprer seg…

Dette brukte jeg (til 2 personer pluss litt rester):

1 middels stort flaskegresskar

1/2 kinesisk hvitløk skåret i tynne skiver

fersk timian

200 gram bacon skåret i mindre biter

3 dl revet Jarlsbergost (bruk gjerne annen ost)

1 dl rever parmesan

Slik gjorde jeg:

Gresskaret ble skrelt og delt i to. Frøene ble fjernet og kjøttet ble skåret i biter, ca 2-3 cm. Bitene ble lagt i en ildfast form sammen med hvitløken og timian. Olje, salt og grov pepper ble tilsatt og alt ble blandet godt med hendene. Baconbitene ble lagt på toppen.

Formen ble satt inn i ovnen som var forvarmet til 220 grader C. Etter ca 25 minutter var gresskaret mørt og baconet var gjennomkokt/stekt.

Formen ble tatt ut og osten ble fordelt over. Stekte videre i ca 10 minutter til osten var smeltet og begynte å få farge.

En utrolig smakfull rett- sødmen fra både gresskaret og baconet kombinert med salt fra osten- det kan nesten ikke bli bedre. Lettvint er det også- en grønn salat med ristede pinjekjerner vil nok være godt ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s