Tagliatelle med salsiccia og paprika

Salsiccia er en rå italiensk pølse som er laget av svin or urter, noen er også krydret med fennikel. Den kan stekes eller grilles hel eller man kan bare benytte farsen slik som her. Når du steker farsen så strømmer det ut nydelige urte og krydderdufter og du gleder deg til å spise. Retten kan lages med alle typer pasta, ikke bare båndspagetti som her.

Dette brukte jeg (3-4 personer):

1 rå salsiccia pølse

1/2 kinesisk hvitløk i skiver

1 rødløk i biter

1 gul paprika i biter

1 rød paprika i biter

1 rød chili uten frø i tynne skiver

Litt revet fersk ingefær

1 boks hakkede tomater

Litt parmesan

Bladene fra 2 stilker bladpersille

250 gram tagliatelle (bruk pasta som ser litt melete ut, de er best)

Slik gjorde jeg:

Trykket ut farsen fra pølsetarmen og stekte den i olje på en varm panne. Delte den opp i mindre biter. Skrudde ned varmen litt og tilsatte skiver av hvitløk som ble stekt med et par minutter. Deretter ble løken tilsatt og fikk steke i 2-3 minutter før paprika og chili ble tilsatt og igjen fikk alt steke i ca 3 minutter før tomatene og revet ingefær ble tilsatt. Alt ble blandet godt og sausen fikk koke ved middels varme for at paprikaene skulle bli mør og alle smakene sette seg.

Pastaen ble kokt i godt saltet vann etter instruksjon på pakken. Parmesan og bladpersille ble hakket i en minihakker, evt kan du rive osten og hakke persillen for hånd.

Da pastaen var ferdigkokt ble vannet helt av (tok vare på et par dl). Sausen ble overført til en stor skål og pastaen ble blandet godt inn. Tilsatte litt av pastavannet fordi sausen hadde kokt inn litt og blandet igjen. Tilslutt ble ost og persilleblandingen rørt inn.

Her er mange gode smaker og det er vanskelig å stoppe når magen er full- du vil bare ha mer…. godt med rødvin til er det også..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s