Vindrue-eple gelé

Oppetter en husvegg på Lille Tøyen i Oslo vokser det mengder med vindruer og her en dag fikk jeg godt over en kilo av disse i gave. Samtidig var vi nettopp kommet hjem fra Hardanger med en kasse epler av sorten Discovery Rosette, epler som blir røde inni når de modnes. Det er litt lite smak i disse små vindruene så jeg kombinerte dem med eplebiter, slik man ofte gjør når man lager rognebærgelé.

Dette brukte jeg:

1.3 kilo druer uten stilker (bruker du større druer kan du dele dem i to)

1/2 kilo epler i grove biter

saften av 1 sitron

2 stilker fersk timian

3/4 dl syltesukker pr dl saft

Slik gjorde jeg:

Druer, eplebiter og timian ble lagt i en stor gryte og vann ble tilsatt slik at det akkurat dekket frukten. Kokte opp slik at det kokte kraftig og lot det koke i ca 15 minutter. Knuste druene av og til med en potetmoser. Saften ble silt og mengden ble målt.

Saften ble helt tilbake i gryta og kokt opp. Etter kraftig koking i 2-3 minutter ble sukkeret tilsatt gradvis mens saften koker. Deretter ble varmen redusert og alt fikk koke videre i 25 minutter.

Utførte en geléprøve ved å helle litt av geléen på en kald tallerken (stått litt i kjøleskapet). Når geléen var kald, dro jeg en skje gjennom den og så at den ikke fløt sammen igjen.

Geléen ble fordelt på glass og satt i kjøleskapet da den var blitt kald. Spennende var det neste dag og teste konsistensen- geléen var blitt stiv på en myk måte, ikke slik at den spratt.

Nydelig på ristet brød eller som tilbehør til ost- nammmm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s