Krabbesalat med appelsin og fennikel

En dag jeg var alene og det var veldig varmt fikk jeg lyst på krabbe. Det er litt tidlig for krabbesesongen og fylte krabber er ikke min greie så jeg ble glad da fiskedisken denne dagen hadde store, fine krabbeklør. Det salat av krabbekjøtt, litt fennikel og appelsin. Dressingen var appelsinjuice og sitronolje.

Til 1 person:

Kjøtt fra 3 store krabbeklør

1/2 fennikel

1 appelsin

litt olje

salt og pepper

Fennikelen ble skåret i tynne ringer, jeg bruker en mandolin som skjærer veldig tynt. Appelsinen ble skrelt ved å skjære bort skallet og den hvite hinnen slik at det gjensto en oransje ball hvor båtene var synlige. Båtene ble skåret ut mellom hinnene og saften ble fanget opp. Appelsinbåtene ble skåret i små terninger. Dressingen ble laget ved å blande appelsinsaften med 2-3 spiseskjeer extra virgin olivenolje med sitron. Eventuelt kan du bruke olje uten smak og presse 1/4 sitron oppi. Alt ble blandet sammen og smakt til med flaksalt og grov pepper. Godt brød til er et must, det samme er kald drikke. Veldig godt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s