Salat med pestomarinerte reker

Pesto og reker er en veldig god smakskombinasjon. Til denne retten kan du gjerne bruke frosne reker – du bør unngå reker i lake, de smaker ikke lenger reker synes jeg. Pestoen som er brukt her er laget av løpstikke, en gave fra en venn. Den er mildere og litt anderledes i smaken enn pesto laget feks. av basilikum eller ruccola og tåler litt mer krydder. Oppskriften her er til forrett for to personer, salaten egner seg godt til et koldtbord for mange og da må du gjerne tilsette både avocado i biter og også mango.

Dette brukte jeg (forrett til 2 personer):

100 gram uskrelte reker

1/2 agurk

1 rød chili

4 spiseskjeer pesto

sitronsaft

litt fersk mynte og storbladet persille

Slik gjorde jeg:

Rekene ble skrelt og tilsatt pesto. Rørte godt slik at rekene ble dekket av pestoen. Rekene fikk marinere i kjøleskapet i 3 timer (gjerne lenger).

Agurken ble skrelt og delt i to på langs. Frøene ble skrapet ut med en skje og kjøttet ble delt i små terninger. Urtene og chilien ble finhakket og alt ble rørt inn i de ferdigmarinerte rekene. Litt av chilien ble drysset på toppen ved servering. Salaten ble smakt til med sitronsaft, salt og pepper og servert med sitronbåter og godt brød. Snadder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s