Jordbær med søt basilikumpesto

Nå er det høysesong for norske saftige og smaksrike jordbær. Mange vil ha fløte og sukker på, noen vil ha en søt balsamico på og andre liker dem best bare som de er. Her har jeg laget en søt pasto av basilikum som passer helt utrolig godt sammen med jordbær. Det er ikke så mye du trenger så porsjonen her holder til 4-6 personer.

Basilikumblader tilsvarende 1/2 potte av en slik som du kjøper i butikken, blandes sammen med 50 gram brunt sukker og ca 25 gram ristede pinjekjerner i et høyt beger. Saften fra ca 1/4 sitron tilsettes. Med en stavmikser blender du alt til det blir en fin krem. Syntes du det blir for tykt kan du tynne med noen dråper vann.

Smak pestoen til med sitronsaft slik at du får den så frisk som du ønsker. Husk at den skal være søt.

Her har jeg skåret jordbærene i skiver og fordelt klatter med pesto over. Kjempegodt!! Dryss gjerne litt grov pepper over…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s