Jakob og Tobias lager restaurantmat

I stedenfor å spise ute, ville heller Jakob 8 år og Tobias 12 år, lage restaurantmat hjemme- noe som gledet farmors hjerte. To av rettene som ble valgt fant vi på salma.no. Jakob laget en starter og Tobias en forrett, begge med Salma laks. Til hovedrett laget vi stekte nudler med biff og brokkoli og til dessert en mangosorbet som du finner oppskrift på her. Gutta jobbet under veiledning i flere timer og vi fikk et skikkelig festmåltid.

Her er oppskrift på Jakob sin starter:

400 gram salmalaks ble skåret i bittesmå terninger og lagt i en bolle sammen med en vårløk som var skåret i tynne ringer og saften av 1 lime. Litt flaksalt og grov pepper ble tilsatt sammen med et dryss av tørkede chiliflak. Det er en fordel at dette får stå en liten stund slik at fisken får trukket til seg smaker. Ca 1 teskje rømme ble fordelt på hver nachos og 1 teskje fiskeblanding oppå der. Det er viktig at dette gjøres rett før servering ellers blir nachosene seige. Hvis du vil lage dette til mange kan du servere tomme nachos og ha rømme i en skål og fisk i en annen slik at folk kan forsyne seg selv. Veldig godt for både små og store…

Tobias sin forrett:

Til denne retten trengs en saus og den ble laget ved å blande like deler soya og terriyakisaus med limesaft, feks 1 dl av hver av sausene og saften fra 1/2 lime. Har du Ponzusaus kan du bruke det i stedenfor.

400 gram salmalaks ble skåret i tynne skiver og fordelt på et fat. 2 spiseskjeer sesamfrø ble ristet i en varm tørr panne for å få frem smaken bedre. 1 vårløk ble strimlet i tynne skiver og fordelt over fisken sammen med kjernene fra 1 granateple, bringebær og sesamfrøene. 2-3 spiseskjeer av sausen ble dryppet over fisken og litt koriander ble drysset over det hele. Resten av sausen ble servert i en skål ved siden av. Utrolig godt og lettvint, selv til mange gjester.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s