Salat med oksebryst og thaismaker

Oksebrystet her er det som kalles brisket som er den fremre delen av brystet. Den består av to deler, en flat muskel og en spiss muskel som sitter sammen. Delen jeg har brukt er den flate delen. Dette er kjøtt som trenger lang tilberedning, til gjengjeld blir det veldig mørt hvis du bruker litt tid på det, feks over natt i ovn ved lav temperatur. Denne delen av oksen er ikke så vanlig i Norge, den kan likevel bestilles. Jeg har fått den i gave. Du kan selvsagt også lage salaten med kjøtt fra et annet stykke.

Kjøttet var på ca 900 gram og holdt til forrett til 14 personer.

Slik tilberedte jeg kjøttet:

Sausen ble laget ved å blande sammen dette:

1.2 dl grovt peanøttsmør

0.8 dl soya

2 spiseskjeer sesamolje

litt hakket koriander (1-2 spiseskjeer)

saften av 1/4 sitron

1 revet hvitløksbåt

1 teskje chiliflak

1/2 teskje grov pepper

Kjøttet ble brunet på begge sider i litt olje og deretter lagt i en form med lokk. Sausen ble fordelt over kjøttet og lokket lagt på. Kjøttet ble stekt i ovnen ved 75 grader over natt, ca 15 timer. Skrudde opp temperaturen til 100 grader og stekte videre i 2 timer. Tok ut formen og lot den stå med lokk til jeg skulle bruke kjøttet.

Dressingen til salaten laget jeg slik (til 14 personer):

saften av 2 lime

4 spiseskjeer fiskesaus

3 spiseskjeer brunt sukker

3 cm revet fersk ingefær

2 revne hvitløksfedd

1 finhakket rød chili uten frø

4 spiseskjeer sesamolje

4 spiseskjeer hakkede peanøtter

Alle ingredisensene ble rørt sammen, pass på at sukkeret løser seg.

4 pakistanske mango (du kan bruke vanlig mango også) ble renset og skåret opp i tynne strimler, 10-12 reddiker ble skåret i tynne skiver, 5 vårløk ble renset og skåret i tynne ringer. Mangoen ble lagt i bunnen av en suppetallerken og noen skiver kjøtt ble lagt over. Deretter ble reddiker og vårløk fordelt over sammen med litt feldsalat. Dressingen ble raust ringlet over sammen med litt mynte og basilikum. Her har du sødme, salt, syrlighet og friskhet. Det meste kan gjøres ferdig på forhånd så er det bare å legge opp tallerkenen ved servering. Kjempegodt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s