Kamskjell med ertepuré, bacon og granateple

Kamskjellene er søte, ertepuréen er litt søt med smak av mynte, baconet er salt og sprøtt og granateplekjernene er sprø og fruktige- herlig blanding av gode smaker. Retten passer som forrett eller en smårett hvis du ikke er så sulten. Jeg har brukt frosne kamskjell som tinte i kjøleskapet og fikk renne godt av seg før bruk.

Til 2 personer:

En liten pose med frosne erter ble tilsatt en gryte med kokende vann. Da vannet kokte opp igjen silte jeg ertene før jeg hadde dem tilbake i gryta. Tilsatte 2 spiseskjeer kaldt smør og litt fersk mynte til ertene og blendet dem med en stavmikser. Puréen ble smakt til med salt. Samtidig ble 50 gram bacon i små biter sprøstekt på en varm panne. Bitene ble helt utover på tørkepapir for å fjerne det meste av fettet. Rett før servering ble 10 små kamskjell som hadde fått et dryss med salt og pepper, stekt i smør ved høy varme- ca 1 minutt på hver side.

Servering: Legg ertepuré på en tallerken, fordel kamskjellene på puréen og dryss bacon og granateplekjerner over. Et siste dryss med grov pepper gjør susen!

Lettvint og herlig rett- du får lyst på mer…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s