To lettvinte aspargesretter

Aspargessesongen er på hell. Her kommer to oppskrifter til forrett eller en smårett sånn i siste liten. Resten av året kan du selvsagt bruke grønne asparges eller grønne aspargestopper.

  • Asparges med avocadosuppe

Kok opp 3 dl kremfløte og 1 dl grønnsaksbuljong. Kjøttet fra 1 avocado (av typen som du kjøper i løs vekt) blendes sammen med noen dråper sitronsaft og den kokende fløte/buljongblandingen. Smak suppen til med et par spiseskjeer hvitvin (kan sløyfes) og salt og grov pepper. Trenger suppen mer syrlighet, tilsetter du noen dråper sitronsaft. Den skal ha en frisk men ikke sur smak. Tykkelsen på suppa vil være avhengig av hvor stor avocadoen er og kan justeres med litt vann hvis den er for tykk.

Skrell aspargesene og brekk av den nederste delen. Stilken på de hvite aspargesene skrelles helt og helst 2 ganger mens de grønne bare skrelles helt nederst. Kok de hvite aspargesene ca 5 minutter i vann tilsatt en klype sukker, 1 teskje salt og 1 spiseskje hvitvinseddik. Når det er 2 minutt igjen av koketiden tilsettes de grønne aspargesene som får koke med det siste minuttet. La aspargesene renne av på et kjøkkenhåndkle.

Servering: Suppen serveres i en liten kopp/bolle og aspargesen med et dryss av revet reddik på toppen. Ringle litt olivenolje over, gjerne olje med sitronsmak.

  • Asparges med reker og brunet smør med estragon (2 personer)

Kok 4 hvite asparges som beskrevet ovenfor. Ca 50 gram smør brunes i en gryte og tilsettes hakket estragon. Ved servering legges 10-15 skrelte kokte reker (det blir best med ferske…) i en haug på tallerkenen. Aspargesene skjæres i biter og legges over og det varme brunede urtesmøret fordeles raust over det hele. Gi retten et dryss med grovhakket estragon, flaksalt og grov pepper og server med litt brød.

Rettene er forskjellige, den første er frisk og den andre litt mer fyldig. Begge smaker nydelig og er lette å tilberede, også til flere enn 2 personer. Håper du vil prøve!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s