Marmorkake

Barn syntes at marmorkake ser kul ut og det syntes Jakob også. Han kikket gjennom noen oppskrifter beregnet for barn på matstart.no og valgte ut marmorkake, mest på grunn av utseende. Det er litt morsomt å lage denne kaken hvor man har en mørk og en lys deg som legges oppå hverandre og blandes ved å dra en gaffel igjennom til slutt.

Dette trenger du:

175 gram romtemperert smør (det må være mykt)

2,5 dl sukker

3 egg

4 dl hvetemel

1,5 teskjeer bakepulver

1,5 dl melk

2 spiseskjeer kakao

2 teskjeer vaniljesukker

2 spiseskjeer melk

Slik gjør du:

Del smøret opp i små biter.

Pisk smør og sukker slik at smøret skifter farge fra gult til hvitt. Det kan ta noen minutter. Det beste er å piske med en elektrisk håndholdt mixmaster. Bruker du en kjøkkenmaskin som vi gjorde er det viktig at du stopper av og til og skraper ned smøret som vil legge seg langs kanten.

Rør inn et og et egg om gangen og bland med en visp. Bland mel og bakepulver og rør inn ca halvparten av dette i smørblandingen. Tilsett deretter melken og rør den inn. Resten av melet tilsettes så og rør deigen glatt og fin.

Ta litt mindre enn halvparten av røren over i en ny bolle og tilsett kakao, vaniljesukker og de to spiseskjeene med melk. Rør godt.

Kle en brødform med bakepapir. Tilsett halvparten av den lyse røren i formen og fordel den utover med enten en slikkepott eller en spatel. Oppå dette legger du den mørke røren og glatter ut den også. På toppen legger du resten av den lyse røren og glatter ut. Deretter tar du en gaffel og drar den gjennom røren. Vi dro den tre ganger, i midten og langs kantene. Nå er det lov å slikke bakebollen..

Kaken stekes nederst i ovnen ved 175 grader i 45-60 minutter, avhengig av ovnen. Prøv med en trepinne etter 45 minutter. Vi brukte 1 time i vår ovn. Vi var veldig spente på mønsteret da vi skar kaken over etter at den hadde kjølt seg ned en liten time. Den ble kjempefin og smakte nydelig med et glass kald melk til eller kaffe…

Bra jobba Jakob 🙂

Én kommentar Legg til din

  1. Randi Helene Lindløv Bjerga sier:

    Herlig og sånn flink gutt og hjelper 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s