Knuste krabbeklør på grillen med en syrlig peppersaus

Dette er mat du bør spise sammen med en du kjenner godt- det blir mye søl men det er verdt det. Nett med krabbeklør får du ofte kjøpt i fiskedisken hos feks Mega eller Meny i helgene. De varierer litt i kvalitet så det er lurt å se nøye på dem før du går til innkjøp.

Det som gjør susen her er marinaden/sausen. Den er salt, søt, sterk, syrlig og aromatisk. Den lages slik:

Rens 2 sitrongress stilker ved å skjære av bunnen og de ytterste bladene. Del resten opp i biter. Kjør disse sammen med 2 cm skrelt ingefær i biter og 2 hvitløksbåter i biter i en foodprossessor eller en minihakker til alt er finhakket. Overfør til en stor bolle som har plass til klørne og tilsett 1/2 dl flytende honning, 1/2 dl soyasaus og 2 spiseskjeer grov pepper. Rør godt. Tilsett de knuste krabbeklørne og bruk hendene slik at de blir godt dekket av sausen. Sett bollen kjølig i minst 30 minutter slik at krabbekjøttet tar smak av sausen.

Hell klørne og sausen over i et fat som tåler å stå på grillen, feks en aluminiumsform. Dekk med aluminiumsfolie og varm det hele på god varm grill i 5-10 minutter. Har du ikke grill tilgjengelig kan du ta det i ovnen ved 240 grader C. I begge tilfellene ha litt vann klar og sjekk etter noen minutter om sausen har kokt inn.

Tilsett hakket basilikum (gjerne søt/thai basilikum) og koriander og server med godt brød slik at du får med deg sausen som smaker himmelsk. Spis med fingrene og ja, vinglasset ditt alternativt ølglasset, blir skittent…. velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s