Søtpotetcurry laget i ovnen

Dette er en curry uten kjøtt eller fisk av noe slag. Likevel inneholder den masse proteiner i form av linser. Denne curryen er ikke sterk så hvis du vil ha mer sting i den så tilsett chili i en eller annen form og kanskje litt cayennepepper. Curryen kan lages ferdig dagen før du skal spise den, den tåler også å stå i kjøleskapet etterpå hvis du får noen rester eller du kan fryse den. Jeg syntes det er godt med kokt ris til skjønt den er også veldig godt spisendes uten noe som helst. Oppskriften er inspirert av vegetarbloggen.no og mengden holder iallefall til 6 personer hvis du serverer ris til.

Dette brukte jeg :

200 gram grønne linser som lå i bløt i 5 timer

600 gram søtpoteter, skrelt og delt i terninger

2 hvitløksbåter, finhakket

1 sjalottløk, finhakket

2 cm fersk ingefær, finhakket

1 spiseskje gurkemeie

1 spiseskje malt spisskummin

1 spiseskje graham masala

ca 5 dl kokosmelk

1 boks hermetiske knuste tomater

3 dl vann

saften av 1 sitron

en neve hakket koriander

Slik gjorde jeg:

Jeg brukte en gryte som tåler å stå i stekeovnen- den bør ikke være for lav (gryta jeg brukte er for lav for denne porsjonen). Varmet litt olje i den og stekte løk, hvitløk, ingefær og krydderne i noen minutter mens jeg rørte litt. Tilsatte så søtpotetene, kokosmelken, tomatene, vannet og sitronsaften og kokte opp. Tilsatte deretter de bløtlagte, avrente linsene og rørte alt godt sammen.

Lokket ble satt på gryten som ble flyttet inn i stekeovnen som var forvarmet med varmluft til 180 grader C. Gryten sto i ovnen i ca 1 time. Sjekk underveis og rør litt. Linsene trekker til seg mye væske så pass på at det ikke blir for tørt, du kan justere med vann. Kjenn om linsene er ferdig kokte og smak til med salt og pepper.

Ved servering ble finhakket koriander drysset over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s