Ostekake med nutella

Denne kaken er veldig lettlaget og krever bare et kjøleskap. Bunnen er laget på vanlig måte med kjeks og smør med litt nutella og hasselnøtter, og kremen er laget av kremost og masse nutella. Kaken blir nokså mektig og kremen tjener på å få noen dråper sitronsaft. Servert med en frisk bringebærsaus blir den også litt mindre mektig. Er du glad i nutella med sin nøttesmak er dette kaken for deg.

Oppskriften er beregnet til en form på 20 cm.

Til bunnen kjørte jeg 175 gram digestive kjeks sammen med 60 gram usaltet smør og 2 spiseskjeer nutella i en food prosessor. Tilsatte en liten neve hasselnøtter og kjørte videre til alt ble en tørr sandaktig masse. Massen ble helt over i en kakeform og presset jevnt utover til hele bunnen av formen var dekket. Kakeformen ble satt i kjøleskapet i ca 30 minutter.

150 gram kremost naturell (jeg brukte Philadelphia) ble pisket med 40 gram melis til blandingen var glatt og fin. Deretter ble 280 gram romtemperert nutella tilsatt og blandingen ble pisket til den var glatt og fin. Smakte kremen til med sitronsaft. Kakeformen ble tatt ut av kjøleskapet og kremen ble bredt over bunnen.

Kaken trenger nå noen timer i kjøleskapet for at kremen skal stivne. Har du tid så lag den dagen før du skal servere den.

Bringebærsaus ble laget ved å koke opp 400 gram friske evt frosne bringebær sammen med 120 gram sukker, 0.8 dl vann og litt sitronsaft og deretter kjøre alt i en food prosessor til en jevn masse. Jeg liker å kvitte meg med steinene så sausen ble silt gjennom en melsikt. Hvis du vil kan du røre inn noen hele bær.

Om enn mektig- kaka er farlig god…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s