Sør-indisk fiskecurry

Selv om jeg er glad i langtidskokte gryteretter med kjøtt har jeg alltid syntes at fiskegryter med saus ikke er så veldig tiltalende. I tillegg med munnen spiser man også med de andre sansene, blant annet øynene og det har nok vært problemet. Nå har jeg heldigvis endret meg og fått sansen for curry- tenk på hva jeg har gått glipp av med hensyn på smaker…

Denne fiskecurryen fra sør-India er stappfull av smaker kombinert med en litt søtlig friskhet fra tamarind paste som lages fra tamarindfrukten. Har du ikke tamarind paste kan du bruke litt lime juice eller hvitvinseddik og en klype brunt sukker. På bildet ser retten litt kjedelig ut, men wow- så mye smak…

Til 2 personer brukte jeg:

400 gram filét av lange (du kan bruke annen fast hvit fisk også)

1 teskje gurkemeie

1 teskje salt

1 liten spiseskje korianderfrø

1 teskje hel spisskummin

6 hele pepperkorn

1 teskje chiliflak

1 stjerneanis

1 teskje malt nellik

1 liten løk, finhakket

3 hvitløksfedd, revet

1 spiseskje revet fersk ingefær

1 spiseskje tamarindpaste

1 dl vann

1 klype sukker

1 stor tomat skåret i små biter

2 dl kokosmelk

fersk koriander

Slik gjorde jeg:

Fisken ble skåret i biter, ca 2 cm, og blandet med gurkemeie og salt i en skål og satt til side.

Krydderne (nellik, korianderfrø, spisskumminfrø, pepperkorn, chiliflak, stjerneanis) ble tilsatt til en varm,tørr panne og ristet til korianderfrøene begynte å sprette. Deretter ble alt hatt over i en liten miniprosessor hvor de hele krydderne ble knust til pulver. Har du ikke en slik prosessor kan du selvsagt brukte en morter eller legge alt i en pose og bruke kjevlen.

Litt olje ble varmet i pannen og løken og krydderblandingen ble tilsatt og fikk steke i ca 10 minutter til løken var myk og hadde fått en anelse farge. Da ble hvitløk og ingefær tilsatt og fikk steke med med par minutter. Tamarinden ble tilført sammen med sukker og vann. Kokte videre under røring til det meste av væsken var borte.

Tilsatte tomatbitene, kokosmelken og fisken og lot alt småkoke til fisken var gjennomkokt. Med lange tok det ca 15 minutter, andre fiskeslag kan ta kortere eller lengre tid.

Curryen ble servert med et dryss av hakket koriander og kokt basmatiris. Nan-brød er også utrolig godt til- og en kald øl!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s