Panzanella- italiensk brødsalat

Lengter du etter sol og sommer og ikke minst etter å reise- prøv denne italienske salaten laget på brød og modne tomater. Dette er en fin måte å bruke gammelt brød på- brødet skal kose seg i en dressing av olje og rødvinseddik og suger opp alle de gode smakene. I Italia brukes brød som er litt tettere i deigen enn vi vanligvis bruker men min erfaring er at du kan bruke allslags brød, også grovt. Salaten blir best hvis du har tid til å la alt marinere i dressingen i noen timer, gjerne overnatt.

Lunch til 2 personer:

ca 250 gram brød i firkanter

1/2 rødløk i tynne skiver

1/2 dl rødvinseddik

3 store modne tomater

1 hvitløksfedd

flaksalt

1 klype sukker

1,3 dl olivenolje

frisk basilikum

Tørk brødbitene ved 100 grader C mens du forbereder det andre- dette for å trekke ut eventuell fuktighet slik at brødet kan trekke til seg mest mulig av dressingen.

Ha løkskivene i en stor bolle, hell rødvinseddiken over og mariner i minst 10 minutter. I mellomtiden heller du kokende vann over tomatene og lar dem ligge i vannet i 5 minutter, Ta dem ut av vannet, skjær et kryss i toppen av hver tomat og dra av skinnet. Del tomatene i 4, fjern frøene og kutt opp tomatkjøttet i mindre biter. Tilsett tomatene til løken sammen med salt og sukker. Riv hvitløken og ha oppi.

Ta brødet utav ovnen og tilsett dette til bollen. Hell olivenoljen over og tilsett basilikum. Bland alt godt sammen ved å bruke hendene.

Servering: dekk tallerken med opprevet salat, feks crispy salat, og legg brødsalaten oppå. Håper du får samme følelsen som meg når du får salaten i munnen- nemlig en smak av Middelhavet og Italia….

Vil du skeie litt ut er flak av parmesanost veldig godt som topping! Velbekomme..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s