Stekte kamskjell med andelever terrine, fikenpure og balsamico

Den fete andelever terrinen kler godt sødmen fra kamskjellene og den krydrete fikenpuréen og syren fra balsamicoeddiken. Har du ikke andelever terrine er det kanskje lettere å få tak i andeleverpaté- ikke helt det sammen men godt det også- husk bare å skjære tykke skiver av den. Fikenpuréen er laget av ferske fiken dog er det mulig å jukse litt ved å bruke fikenmarmelade som du koker med de samme kryderne og væsken.

Forret/smårett til 2 personer:

Fikenpuré:

3 ferske fikener ble skåret i biter og stilkene ble fjernet. I en liten gryte ble de kokt opp sammen med 1 vanlig sjalottløk skåret i skiver, litt grov pepper, 1 stilk fersk timian, 1 stjerneanis og 2,4 dl søt væske, feks portvin. Jeg brukte en rest av eplegløgg med kanelsmak. Kokte i ca 20 minutter til væsken var redusert til ca 1 dl. Da fjernet jeg timian og stjerneanis og kjørte resten glatt med en stavmikser. Puréen ble silt gjennom en melsikt og jeg brukte baksiden av en skje for å få mest mulig igjennom.

Til dressingen pisket jeg sammen 1 spiseskje balsamicoeddik og 3 spiseskjeer olivenolje. Tilsatte ca 1 teskje finhakket sjalottløk.

Finsnittet et par blader av crispy salat og blandet med noe av dressingen.

2 spiseskjeer balsamicoeddik ble kokt inn til halvparten og holdt varm.

Kamskjellene ble tørket godt med papir og krydret med flaksalt og grov pepper. Rett før servering ble de stekt i smør på varm panne i ca 1 minutt på hver side. De skal bli brune, men ikke stek dem for lenge. Det er bedre de har en rå kjerne enn at de er gjennomstekte. Bruk gjerne klaret smør som tåler høy temperatur. Hvis du bruker vanlig smør så bland med en spiseskje nøytral olje så kan du bruke høyere temperatur.

Ved servering ble de stekte kamskjellene lagt oppå andeleverterrinen med fikenpure i mellom og salaten rundt. Litt av dressingen ble ringlet over kamskjellene og den reduserte balsamicoen ble ringlet rundt på tallerkenen (reduseresbalsamicoen for mye stivner den når den blir kald).

Vi mesket oss på en onsdag med en pinot gris fra Alsace i glasset og syntes livet er ok tross korona og mye annet dritt rundt oss…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s