Ovnsbakte koteletter med grønnsaker- alt i en gryte

Jeg syntes at svinekoteletter stekt på panna ofte blir ganske harde. Langtidsstekt i ovnen derimot, det gir saftig og mørt kjøtt. Min favoritt er nakkekoteletter med den fine fettmarmoreringen som også er med på å gjøre kjøttet saftig når fettet får smelte ved lav varme.En slik alt i ett gryte er også en fin måte å få brukt opp rester av grønnsaker i kjøleskapet på før man går til innkjøp av nye. Er det mer igjen i gryta etterpå kan alt kjøres i en foodprosessor, blender eller med stavmikser og vipps så har man en suppe.

Gryta her inneholder 2 mellomstore søtpoteter i staver, en neve med skrukkete cherrytomater, 1/4 sellerirot i biter, 1/2 rød paprika i skiver, 1 rødløk i skiver, 1/2 brokkoli inkludert en skrelt stilk i biter og litt fersk rosmarin, salt og grov pepper.

Kotelettene ble gnidd inn med salt og pepper og brunet på begge sider i en panne i varm olje. Deretter ble de lagt på toppen av grønnsakene.

Pannen ble kokt ut med 2 dl eplejuice og 2 spiseskjeer soyasaus som så ble helt over kjøttet. Hvis det er litt lite væske så hell i mer eplejuice. Lokket ble satt på og gryten sto i ovnen ved 110 grader C i 4-5 timer. Den siste halvtimen ble lokket fjernet og temperaturen ble skrudd opp til 210 grader C.

Vi hadde ikke noe tilbehør til dette, ønsker du det er alt fra poteter til godt brød en innetier. Vi drakk en pinot noir fra California og var veldig fornøyde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s