Risotto med gresskar og spinat

Risotto er en rask rett å lage og passer både til lunsj og til middag. Den kan smaksettes med det meste. Her er en utgave med gresskar og spinat. Får du resten kan risottoen lett varmes på ny, husk bare å tilsett litt væske.

Dette brukte jeg (rekker til middag for 2):

2 dl risottoris

1/2 flaskegresskar

1 sjalottløk

1 dl hvitvin, tørr

0.6 dl kyllingbuljong tilsatt litt soyasaus

50 gram smør (du kan bruke marscarpone også)

1 dl revet parmesan

litt spinat, jeg brukte babyspinat

1 neve grovhakkede hasselnøtter og litt revet parmesan til pynt

Slik gjorde jeg:

Kjernene og skallet fra gresskaret ble fjernet (jeg syntes det er best å skjære gresskaret i skiver og skrelle skivene, skallet er ganske hardt). Kjøttet ble skåret i terninger og sjalottløken ble skrelt og hakket. Begge ble stekt i en gryte med olje i ca 5 minutter. Deretter ble risen tilsatt og blandet godt med oljen slik at alle kornene var dekket. Stekte i et par minutter før vinen ble tilsatt. Denne ble kokt inn til ca halvparten av volumet før selve kokingen av risen startet. Kyllingkraften ble tilsatt litt etter litt og fikk koke inn mellom hver tilsetning. Jeg brukte ca 25 minutter på dette. Risen skal være al dente. Koker du den utover det stadiet blir den bløt og risottoen blir mer kremet. Hvis væsken koker inn før risen er ferdig tilsett litt vann og kok videre.

Da risen var ferdig ble smøret og parmesanen rørt inn og salt og grov pepper ble tilsatt. Deretter ble spinaten som var skåret i tynne strimler rørt inn.

.Ved servering drysses hakkede hasselnøtter over sammen med nyrevet parmesan. Utrolig godt- nyt med en tørr hvitvin- helst fra Italia da….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s