Korianderdekkede kamskjell med appelsin- og ingefærdressing

Luksushverdag igjen- denne gang med kamskjell til forrett og hovedrett (kommer i et senere innlegg). Til forretten brukte vi store kamskjell som ble dekket av knuste korianderfrø og toppet med en fantastisk smakfull dressing laget av blant annet fersk appelsinsaft og revet ingefær. Når du bruker frosne kamskjell så er det viktig at du tørker dem godt før de stekes ellers blir konsistensen bløt.

De tinte skjellene ble lagt i en sil slik at de fikk dryppet godt av seg. Deretter ble de lagt på tørkepapir med tørkepapir også over, slik at de ble helt tørre. 2 spiseskjeer korinderfrø ble knust i en morter og fordelt utover en tallerken.

Skallet og det hvite ble fjernet fra en appelsin og filéter ble skåret ut mellom hinnene. Gjør dette over en bolle slik at du tar vare på appelsinsaften.

Dressingen ble laget ved å piske sammen 1,5 spiseskjeer appelsinsaft, 1 spiseskje hvitvinseddik, 1 spiseskje sitronsaft (har du yuzu condiment kan du bruke en skje av denne istedenfor hvitvinseddik og sitronsaft), 2 spiseskjeer revet fersk ingefær og litt finhakket fersk koriander.

Varm litt olje i en panne. Strø litt salt og pepper over kamskjellene og press begge sidene av skjellene ned i korianderfrøene. Stek skjellene på begge sider i den middels varme oljen. De skal bli brune, men det er bedre å steke for lite enn for mye- ca 1 minutt på hver side.

Spre litt grønt utover 2 tallerkener. Her er brukt babyspinat. Plasser kamskjellene i midten og legg appelsinfiléter rundt. Spre dressingen over skjellene og litt ellers også. Vær raus- du skal bruke opp hele dressingen.

Vi koste oss med en tørr vin fra Saumurregionen i Loire og jammen forsvant hele flasken……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s