Brokkolisuppe med blåmuggost

Hvis du er som meg så mister du litt interessen for blåmuggostene når det ikke er så mye igjen av dem og det er mest skorpe. Da kan de brukes i en suppe- de gir en kjempegod smak til mange typer supper, slik som her en suppe laget på brokkoli. Jeg bruker restene slik de er, fjerner bare rester av papier o.l. Du kan blande forskjellige typer blåost, her har jeg brukt en liten rest av gorgonzola piccante, blå selbu og stilton, jeg har også lurt oppi en liten rest av taleggio, en italiensk rødkittost som smaker litt blåost uten å være det.

Dette brukte jeg (2-3 personer):

1 brokkolibukett inkludert stilken

4 små vårløk

3 stangselleristilker

1 grønn chili

7 dl grønnsaksbuljong

ca 100 gram osterester

Slik gjorde jeg:

Vårløken ble renset og skåret i små biter, stangsellerien ble skrelt for å få bort trevlene og skåret i biter, og chilien ble renset for hvite hinner og frø. Alt dette ble surret i litt olje. Brokkolien ble delt i buketter og stilken ble skrelt og delt opp i biter. Dette ble tilsatt gryta sammen med buljong og grønnsakene ble kokt til de var godt møre.

Suppa ble jevnet med en stavmikser før ostebitene ble tilsatt

Etter en ny runde med stavmikseren for å dele opp osten, ble suppa smakt til med salt og pepper. Ved servering ble det dryppet over en god olivenolje. Det ser fint ut og det smaker godt- godt er det også med brød til. Suppen smaker også godt kald…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s