Svine-curry fra Kerala

Kerala er en delstat på sør-vest kysten av India. For noen få år siden var vi på en rundreise i Kerala og da fikk vi curry hvorhen vi kom. Curry er en fellesbetegnelse for mange matretter med mye smak og ordet curry betyr opprinnelig saus. Sausen kan kombineres med feks fisk, skalldyr eller kjøtt av forskjellig slag og retten er ofte ganske sterk. Currien du får oppskrift på her er mild og laget med svinekjøtt. Vil du ha den sterkere kan du oppjustere med cayennepepper og/eller karri pulver. Selv om ingredienslisten ser litt overveldene ut er retten lettlaget når du bare har funnet frem det du trenger.

Dette brukte jeg (4 personer):

500 gram svinekjøtt i små biter

1-2 spiseskjeer rapsolje

1 teskje fennikelfrø

1 rød chili, renset og hakket

1 stor løk, finhakket

3 fedd hvitløk, presset

havsalt

grov pepper

1 liten teskje gurkemeie

1/2 boks hermetiske hakkede tomater

1 grønn chili, hakket

1 spiseskje revet fersk ingefær

1,5 teskjeer malt spisskummin

1 liten teskje malt koriander

ca 130 gram kokosnøttmelk

saften av 1 lime

150 gram grønne bønner, renset

litt hakket koriander

Slik gjorde jeg:

Legg kjøttet i en bolle og dryss en klype flaksalt og grov pepper over. Tilsett halvparten av gurkemeien og bland krydderne godt inn i kjøttet.

Varm oljen i en panne og stek fennikelfrø og chilien et par minutter før du tilsetter løken og steker videre ved middels varme til løken begynner å få litt farge. Tilsett så den revne hvitløken og rør den inn i blandingen og rør inn tomat, grønn chili og ingefær. Kok til sausen blir tykk. Tilsett kjøttet og rør slik at dette dekkes av sausen. Kok videre i ca 10 minutter på svak varme.

Tilsett kokosmelken og bønnene og kok videre i ca 10 minutter. Smak til og klem over saften av 1 lime (er limen veldig saftig holder det med 1/2, smak deg til) og dryss over hakket koriander.

Currien kan serveres med kokt ris eller passende brød. Den smaker like godt dagen etterpå og den kan også fryses. Limesaften gir den en frisk smak og det er bare å nyte-øl er kjempegodt til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s