Gresskarsuppe med parmesan

Vi nærmer oss halloween og butikkene bugner av gresskar. I min familie har vi ikke tradisjon for å bruke gresskar til mat skjønt et glass med syltede gresskarbiter har nok funnet veien inn på kjøkkenet av og til. I de senere årene har jeg lært å sette pris på forskjellige gresskarsupper, dog syntes jeg det kan være ganske styrete å få ut gresskarkjøttet, spesielt i de store gresskarene.

I denne oppskriften bakes halve gresskar i ovnen ganske lenge og da er det mye lettere å skrape ut kjøttet. Det tar litt tid å lage denne suppen, men det er absolutt verdt det. Mange gode smaker på grunn av ovnsbakingen med urter, men også fra tilsatt parmesan. Oppskriften er til 4 personer.

Slik gjorde jeg:

2 små gresskar på tilsammen ca 1.5 kilo ble delt horisontalt og frøene og trådene ble skrapet ut. Kjøttet ble rutet og litt salt og grov pepper ble drysset over. En hel hvitløk ble delt i 4 og båtene ble fordelt på de 4 halve gresskarene sammen med noen kvister av rosmaring og timian. Litt olivenolje ble ringlet over til slutt.

Gresskarene ble bakt ved 170 grader C i ca 1.5 timer til kjøttet var blitt mykt (kjenn med en kniv). Hvitløken (ta vare på hvitløken) og urtene ble fjernet og kjøttet ble skrapet ut med en skje mens det ennå var varmt. Kjøttet ble kjørt til mos med en foodprosessor.

I en middels stor gryte ble en hakket løk stekt i litt olje til den var myk- ca 5 minutter- under røring. Tilsatte kjøttet fra 3-4 av de bakte hvitløksfeddene sammen med litt nyrevet muskat og litt salt og grov pepper. Stekte videre i ca 2 minutter. Gresskarpuréen og ca 40 gram revet parmesanost ble så rørt inn.

8 dl kyllingbuljong/kraft ble tilsatt og suppen kokte opp under røring og småkokte ved lav varme i ca 15 minutter. Tilsatte 1 dl kremfløte og kjørte suppen nok en gang i foodprosessoren. En spiseskje romtemperert smør ble tilsatt og suppen fikk en siste omgang i foodprosessoren.

Denne suppen er full av smak og kan spises slik den er, både varm og romtemperert. Eller du kan feks tilsette noen biter stekt fisk og litt mer revet parmesanost slik som her og drysse over litt hakket storbladet persille.

PS- suppa egner seg godt til frysing…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s