Restegryte

Her i vår husholdning, som til daglig er 2 personer, har vi veldig ofte rester av kjøtt. Det kan være alt fra en filét, et lammelår til en surret stek. Vi har også ofte rester i kjøleskapet av grønnsaker som begynner å bli litt triste. Da er en løsning å lage en gryte. Det er lettvint middag og kan lages ferdig på forhånd og bare varmes opp når det er tid for å spise den. I prinsippet kan du ha oppi det meste. Denne oppskriften tar utgangspunkt i en skalk fra en kalvestek. Kalv har jo ikke så mye smak så jeg har tilsatt litt bacon og litt asiatiske smaker.

Dette brukte jeg (3-4 personer):

250 gram ferdigkokt kalvekjøtt i terninger

200 gram bacon i biter

1 løk, skrelt og hakket

5-6 fedd hvitløk, skrelt og finhakket

1 purre i ringer

2 gulrøtter i små terninger

1 lite stykke kålrabi i terninger

1 pastinakk i terninger

1 boks knuste tomater

5 dl oksebuljong

1 spiseskje soya

1 spiseskje østerssaus

3-4 spiseskjeer sesamolje

grov pepper

Slik gjorde jeg:

Grønnsakene stekes porsjonsvis i olje og has over i en gryte. Stek løk, hvitløk og purre først på middels varme til løken blir blank. Rør hele tiden så hvitløken ikke blir brun. Stek deretter rotgrønnsakene på litt høyere varme til de begynner å få litt farge. Tilslutt brunes baconet og has i gryten sammen med grønnsakene.

Tilsett de knuste tomatene, buljongen, soya, østerssaus og sesamoljen sammen med kjøttrestene.

Rør det hele godt sammen, tilsett litt grov pepper og kok i ca 30 minutter til grønnsakene er møre. Gryten kan selvsagt spises med en gang, men smaker aller best hvis du venter til neste dag. Da har alle smakene fått satt seg. Smak til med salt eventuelt. Buljongen kan være salt i seg selv.

Server med litt friske urter hvis du har- velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s