Stekt sopp med miso

Det er midt i soppsesongen. Stekt sopp servert på ristet brød er topp. Jeg har tidligere skrevet at å steke soppen sammen med litt karry gir en fantastisk smak på retten. Karri forsterker umami opplevelsen av soppen. Umami er den såkalt femte smaken vår og er vanskelig å beskrive. Miso, som er en paste laget av fermenterte bønner, tilfører også umami. Har du ikke vært borti miso før bør du skaffe deg det. Den kan brukes som smakstilsetning til det meste- supper, sauser, gryter osv. og som her sammen med stekt sopp. Jeg har brukt ferske sjampinjonger, har du fersk skogssopp er det enda bedre.

Dette brukte jeg (til 1 person):

100-150 gram sopp i skiver

1 teskje misopaste (mørk)

litt hakket storbladet persille

saften av 1/4 sitron

grov pepper

ristet brød

smør og olje til steking

Varmet en panne med litt smør. Da smøret var smeltet tilsatte jeg ca 1 spiseskje olje. Da tåler smøret høyere temperatur uten å bli brent. Stekte soppen ved medium varme til den var myk og hadde fått litt farge- ca 5 minutter. Tilsatte miso og rørte godt slik at den ble fordelt mellom soppen. Drysset over litt grov pepper og stekte 3-4 minutter til mens jeg rørte av og til. Tilsatte sitronsaft og persille.

Serverte soppen på ristet brød- du trenger mest sannsynlig ikke salt her da misoen er ganske salt.

Du vil aldri angre på at du prøvde!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s