Knuter med makronfyll

Hvis du liker litt myk og seig gjærbakst er dette noe for deg. Makronfyllet bidrar til dette og gir i tillegg en supergod smak. Jeg er ingen ekspert på snurring, men det ble en slags knute utav det og smaken er jo den sammen uansett utseende. Oppskriften er fra «Mat i Norge».

Dette brukte jeg:

1/2 kilo siktet hvetemel

80 gram sukker

6 gram tørrgjær (evt 1/2 pakke fersk gjær)

1 liten teskje vanlig salt

1 stor teskje karmemomme

3,5 dl melk

100 gram romtemperert smør i terninger

1 egg

Til fyllet:

100 gram mandler

100 gram melis

litt varmt vann

Slik gjorde jeg:

Deigen ble laget ved å ha alle ingrediensene minus smøret, i bollen til kjøkkenmaskinen. For å få deigen smidig er det lurt å elte lenge, ca 10 minutter. Jeg varierte hastigheten litt, først raskt for å få samlet alt, deretter sakte for å elte godt. Da deigen var samlet og hadde sluppet bollen tilsatte jeg smøret litt etter litt mens maskinen gikk. Pass på at du elter nok slik at smøret ikke ligger gjemt inne i deigen som klumper.

Bollen ble dekket til og deigen hevet i 1 time.

Fyllet ble laget ved å kjøre mandlene i foodprosessoren. Melis ble så blandet med mandelmassen. Deretter tilsatte jeg litt varmt vann mens kniven gikk slik at massen ble smørbar.

Deigen ble kjevlet ut til en avlang leiv og mandelfyllet ble smørt utover hele leiven.

Deretter ble leiven først brettet inn mot midten fra den ene siden og så fra den andre siden. Leiven ble skåret opp i strimler på 2-3 cm.

Hver strimmel ble strukket litt i lengderetningen og tvunnet rundt seg selv før jeg forsøkte å lage en knute av den med varierende hell. Det må sies at fyllet mitt var i tynneste laget så det rant litt ut. Jeg samlet det som kom på bordet og strøk det over knutene før de ble satt til heving under et håndkle i 30 minutter. Før steking ble de penslet med sammenpisket egg. Knutene ble stekt i ca 20 minutter ved 225 grader C.

Knutene ble avkjølt på rist. De er farlig gode…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s