Kremet pasta med villreker

Denne retten er ikke noe å se på men du verden som den smaker. Kremete sauser er ikke helt min favoritt men her må jeg bare bøye meg i støvet- det smaker fantastisk. Og det er hovedsakelig rekeskallet som gjør det.

Dette brukte jeg (til 2 sultne personer):

8 argentinske rå villreker med skall

saften av 1 sitron

salt og grov pepper

300 gram pasta

Til sausen:

2 store sjalottløk, hakket

6 fedd hvitløk (eller 1 kinesisk hvitløk), hakket

hode og skall av rekene

2 spiseskjeer tomatpuré

15-20 hele pepperkorn

skallet av 1 sitron

noen stilker av persille

1 dl hvitvin

3 dl kokende vann

1 dl kremfløte

1 rød chili til servering

Slik gjorde jeg:

Rekene ble renset ved å fjerne hode, bein og skall bortsett fra halen som ble beholdt. Tarmen ble fjernet ved å skjære et snitt langs ryggen og vippe den opp med en pinsett eller kniv og dra den ut. De rensede rekene ble lagt i en liten form med saften av en sitron over pluss litt flaksalt og grov pepper. Pakket formen inn i aluminiumsfolie og satte den tilsides til det var på tide å varmebehandle rekene. Tok vare på skallet som skal danne basis for sausen.

Sausen ble laget ved å steke løken og hvitløken på middels varme til løken ble myk. Tilsatte så rekeskall og tomatpure, rørte rundt slik at puréen ble jevnt fordelt og kokte litt, ca 2 minutter.

Tilsatte deretter de hele pepperkornene, persillestilkene (har du ikke persillestilker så se om du har litt gulrotlauv, stangselleri eller lignende liggende i grønnsakskuffen i kjøleskaper), sitronskallet og hvitvinen og kokte opp. Væsken ble redusert til ca halvparten. Tilsatte så det kokende vannet og reduserte væsken igjen til ca halvparten. Rørte litt rundt av og til.

Silte bort alt og helte væsken tilbake i pannen. Den har nå en mørk rødbrun farge og smaker nokså intenst og rikt.

Så var det på tide å koke pastaen etter instruksjon på pakken og sette rekene på grillen. Rekene kan også bakes i stekeovnen ved 200 grader C i 10-12 minutter. Det går litt fortere på en varm grill- ca 7-8 minutter- det er bedre at de varmebehandles litt for lite enn for mye, da blir de seige.

Samtidig kokte jeg opp væsken på panna og tilsatte kremfløten. Kokte til sausen tyknet- det var ikke nødvendig med mer salt og pepper men det må man smake seg til.

Den ferdigkokte og avrente pastaen ble tilsatt til pannen med sausen og alt ble blandet godt. På grunn av fargen på sausen ser det ikke så pent ut men du verden for noen smaker!!

Ved servering ble rekene blandet inn og noe av væsken fra kokingen av rekene ble helt over med en skje og tilfører litt ekstra syre. Tilslutt ble strimler av rød chili spredd over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s