Bulgursalat med squash og fetaost- godt til det meste

Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Den er lett å koke og den smaker hasselnøtter, men også litt krydder syntes jeg. Når jeg bruker den til middag istedenfor poteter eller ris, så koker jeg den ofte i buljong tilsatt litt løk og hvitløk og da serverer jeg den varm. I denne salaten skal den være romtemperert, noe som betyr at salaten kan lages i god tid på forhånd. Tilsett litt hakkede nøtter rett før servering så får du et litt sprøtt element også.

Til 4 personer:

2 dl bulgur ble kokt etter anvisning på pakken. Jeg lar den alltid stå i ca 5 minutter uten varme etter at den er kokt før jeg tar av lokket. Avkjølte på benken.

1 vanlig squash ble skåret i ca 5 mm skiver som igjen ble delt i 4. Bitene ble stekt i litt olje til de begynte å få litt farge. Blandet bulguren med squashbitene, tilsatte saften av 1 sitron og en pakke med fetaost som ble delt i biter med fingrene. Rørte inn litt finhakket storbladet persille og smakte til med salt og pepper.

Siden squashen ble tilsatt rett fra pannen smeltet fetaosten litt så salaten ble noe kremaktig. Hvis du heller foretrekker ostebiter venter du til alt er blitt romtemperert før du tilsetter osten. Det smaker like godt uansett- veldig friskt på grunn av sitronsaften. Salaten passer til det meste, spesielt god er den til stekt fisk. Denne gangen spiste vi grillede kyllinglår til..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s