Stekt blomkål med parmesan

På denne tiden er det flotte norske blomkål å få kjøpt. Det er nå de smaker aller best og da gjelder det om å fråtse- senere på året og til vinteren blir de litt bitrere syntes jeg. Trenger du å variere kommer det et forslag her- ovnsbakte blomkålbuketter med hvitløk, løk, timian og parmesan. Det er en flott rett i seg selv- i tillegg passer den godt til f.eks. stekt fisk, et alternativ til råkosten til fiskemat eller som her, servert med spekeskinke.

Dette brukte jeg (til 4 personer som siderett):

1 stort blomkål delt i buketter

2 sjalottløk i tynne skiver

4 uskrelte hvitløksfedd (for smaken sin del)

noen stilker frisk timian

3-4 spiseskjeer olivenolje

flaksalt

grov pepper

2 dl revet parmesanost

Slik gjorde jeg:

Blomkålbukettene ble lagt på en bakeplate dekket med bakepapir sammen med løkskiver, hvitløk og timiankvister. Olje ble ringlet over og det ble krydret med salt og grov pepper. Ristet litt på brettet slik at blomkålbukettene ble dekket av olje.

Bukettene ble stekt ved 220 grader C i15 minutter, da snudde jeg de største bukettene. Stekte videre i 15 minutter til og drysset da over osten og stekte videre i 5-6 minutter. Tiden er avhengig av hvor myke du vil ha dem og hvor store bukettene er.

Denne gangen serverte jeg de stekte blomkålbukettene som en smårett sammen med spekeskinke og litt salat. En nydelig rett som også kan lages med brokkoli eller noen av de forskjellige sortene med fargede blomkål som finnes nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s