Sitrusmarinert breiflabb med grillet squash

Av og til er det mulig å få tak i litt ukurante stykker av breiflabb, for eksempel små halestykker eller litt skeivtskårne koteletter, som da selges til en rimelig pris. Da havner de ofte i porsjonspakker i fryseren vår. En slik pakke gikk vi løs på i går, og fisken ble marinert i saften av forskjellige sitrusfrukter. Etter besøk hos venner i Horten fikk vi med oss masse squash og hva passet vel bedre da enn å grille skiver av dem.

Marinade ble laget fra saften av 1 lime, 1/2 sitron og 1/2 appelsin som ble blandet med 2 spiseskjeer olivenolje og litt salt pluss grov pepper. Fiskestykkene ble lagt i en pose, marinaden ble helt over og posen ble lukket. Pass på at du fordeler marinaden godt og prøver å få ut så mye luft mulig. Fisken ble marinert i 1 time i romtemperatur.

1 stor squash ble skåret i tykke skiver, ca 1 cm. Skivene ble penslet med ramsløksolje. Vanlig olivenolje kan også brukes. Flaksalt og grov pepper ble drysset over.

Etter marinering ble fisken plassert i en liten aluminiumsform sammen med marinaden, et par smørklatter og litt fersk timian. Formen ble plassert på varm grill sammen med squashskivene. Disse fiskestykkene trengte ca 20 minutter med lokk på å bli gjennomkokte og squashen ble snudd flere ganger underveis. Hvis du ikke har grill kan fisken bakes i stekeovnen ved 180 grader- den trenger da ca 5 minutter lengre tid. Squashskivene kan stekes på en varm panne.

Sammen med smøret blir marinaden en super, litt syrlig saus. Kokte poteter smaker godt til. Lettvint og veldig godt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s