Kyllingspyd med peanøttsaus og fruktig salat

Kyllingspyd eller som her, kylling satay med peanøttsaus er veldig enkelt å tilberede. Alt kan gjøres ferdig på forhånd- når du kommer til servering så er det bare å grille spydene, varme sausen og lage en salat. Du trenger en marinade til kjøttet som også brukes i peanøttsausen. Den jeg har brukt her er inspirert av en oppskrift fra matpaabordet.no. Kyllingen blir aller best hvis den får marinere over natt, men noen timer går også bra.

Dette brukte jeg (til 2 personer):

2 kyllingfileter

6 grillspyd (hvis de er av tre må de bløtes i ca 20 minutter først)

Til marinaden:

1/4 rød løk

2 hvitløksfedd

3 cm fersk ingefær

3 ss rapsolje

2 ss brun sukker

1/2 ts spisskummen

1/2 ts gurkemeie

1 ts malt koriander

2 ss soyasaus

saften av lime

Til peanøttsausen:

1/2 glass grovt peanøttsmør

1/2 glass vann

det som blir igjen av marinaden når du har tatt ut kjøttet

Til salaten:

1/4 crispy salat

2 fersken skåret i tynne skiver

1/4 melon av det lyse slaget

1/2 rødløk skåret i tynne strimler

olivenolje

balsamicoeddik

salt og grov pepper

Slik gjorde jeg:

Alt til marinaden ble kjørt sammen i en foodprosessor. Kyllingfiletene ble delt i tre på langs og lagt i en pose. Marinaden ble helt over og blandet godt med kjøttet før posen ble lukket og plassert i kjøleskapet.

Da marineringen var ferdig, enten etter over natt i kjøleskapet eller noen timer på benken, ble kjøttstrimlene tatt ut og det meste av marinaden ble fjernet (ta vare på den til sausen). Kyllingstrimlene ble tredd på våte pinner.

Peanøttsausen ble laget ved å koke opp vann og røre peanøttsmøret ut i det varme vannet. Tilsatte marinaden og blandet godt.

Til salaten ble 3-4 spiseskjeer olivenolje helt opp i en bolle sammen med litt flaksalt og grov pepper. Fersken, salatstrimler, melonbiter og tynne løkskiver ble blandet inn. Bruk hendene slik at alt dekkes av olje. Hell tilslutt over noen dråper balsamicoeddik og bland igjen. Fordel på et flatt fat

Grill kyllingspydene 2-3 minutter på hver side, varm sausen og server. Du kan også steke spydene under grillen i stekeovnen, bare pass på dem så de ikke blir brente. Snu dem en gang. Det passer godt med en lett rødvin feks. en litt avkjølt pinot noir eller en riesling med litt restsødme til denne retten- eller kald øl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s