Gro’s urtebrød

Jeg har en venninne som er sabla flink til å bake, både søte saker og gjærbakst. Denne oppskriften har jeg fått av henne. Du kan bruke de urtene du liker best eller har for hånd og jeg anbefaler at du bruker tørkede urter for da får du mer smak. I tillegg til urter kan du også knuse frø av fennikel og/eller koriander og ha oppi. Brødet er litt søtt og det er kjempegodt til supper og gryteretter.

Dette brukte jeg (gir 8 brød):

800 gram hvetemel

1 pk tørrgjær

120 gram romtemperert smør

80 gram sukker

1/2 teskje salt

5 dl vann

tørkede urter

1 egg til pensling

litt flaksalt

Slik gjorde jeg:

Gjæren og vannet ble blandet. Deretter ble melet, sukkeret og saltet tilsatt og det hele ble rørt sammen i en kjøkkenmaskin. Smøret ble eltet inn i små klatter. Det er viktig at smøret blir skikkelig rørt inn. Tilsatte så et godt dryss med urter (ca 1 spiseskje av hver sort, gjerne mer) som også ble eltet godt inn, her brukte jeg basilikum og oregano. Deigen blir fin og smidig og den fikk heve til dobbelt størrelse, ca 1 time i romtemperatur.

Etter heving ble deigen formet til en pølse som ble delt i 8 biter som igjen ble formet til avlange boller og plassert på et bakepapirkledd stekebrett. Etter ytterligere heving i 30 minutter ble bollene penslet med sammenpisket egg. De fikk også et dryss med flaksalt.

Brødene ble så stekt ved 200 grader i ca 15 minutter til de var fine og gyldne.

Avkjøl brødene på rist før du skjærer i dem. Du kan også lage dem mindre slik at de blir kuvertbrød- stek dem da litt kortere. Brødene egner seg godt til frysing bare husk å varme dem litt i stekeovnen etter tining før bruk- da blir de best slik som det meste av gjærbakst som har vært frosset-

Velbekomme- godt, godt, godt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s