Frisk og mettende squash suppe

Etter en lang periode med varme her i Osloregionen er vi tilbake til mer normale temperaturer og regn og det passet godt med en suppe. Squashsuppen er vegetarisk. Den er mettende fordi den er laget med linser og bulgur og den er krydret med et hint av Midt-Østen. Suppen smaker like godt varm som kald.

Dette brukte jeg (til 4 personer):

1 1/2 stor squash

1 rødløk

1/2 kinesisk hvitløk

1 rød chili

1 sitron

2 teskjeer spisskumminfrø

2 teskjeer malt koriander

1 boks ferdigkokte røde linser

100 gram bulgur

1 liter grønnsaksbuljong

salt

Slik gjorde jeg:

Løken og chilien ble renset og hakket, hvitløken ble revet, sitronskallet ble revet og sitronen presset. Squashen ble skåret i terninger.

Løken og chilien ble surret i litt olje til løken begynte å bli blank. Drysset over litt flaksalt og tilsatte squash, revet hvitløk og krydder. Det hele fikk surre videre i ca 10 minutter. Tilsatte så revet skall og saften av sitronen, buljongen og linsene (de var skylt i rennende vann) og kokte opp. Suppen fikk koke i 15 minutter.

Bulguren ble tilsatt og alt kokte videre i 10 minutter til bulguren var mør.

Suppen ble servert med et dryss av fersk koriander og et godt brød. Den smaker av sitron og varme krydder og er kjempegod. Hvis du ikke vil ha den vegetarisk så tilsett gjerne litt kylling eller hønsekjøtt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s