Melon med blåost og sprø parmaskinke

Melon og skinke som forrett er en klassiker. Dette er en litt utvidet variant med flere smakskomponenter. Alt kan forberedes på forhånd og når du skal servere gjenstår det kun å fordele de forskjellige komponentene på tallerkenen.

Dette brukte jeg til 8 personer:

2 cantaloupmeloner

8 skiver parmaskinke (du kan også bruke serranoskinke)

Ca 200 gram blåskimmel ost

Frisk estragon

1 granateple

Olivenolje

Slik gjorde jeg:

Skinkeskivene ble lagt på en bakeplate med bakepapir og stekt ved 200 grader C i 8 minutter.

Melonene ble delt i to og kjernene fjernet. Kjøttet ble skåret i store biter. Granateplet ble delt i 8 og kjernene ble fjernet. Det gjøres best ved å vrenge stykkene slik at kjernene løsner fra de hvite hinnene. Osten ble skåret i biter.

Ved servering ble melon og ostebitene fordelt på tallerken. Granateplekjernene ble drysset over sammen med hakket estragon. Litt olje ble dryppet over sammen med litt flaksalt og grov pepper. Tilslutt ble den sprø skinken smuldret over.

En sommerlig og velsmakende forrett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s