Mais og ingefærjuice med stekte kamskjell

Denne suppen eller juicen fikk vi da vi spiste på Los Guayres i Puerto de Mogan på Gran Canaria i februar. Den ble da servert med en østers og det var en skikkelig smaksopplevelse. Oppskriften fikk vi ikke så dette er et hjemmesnekret forsøk på å få til noe lignende, her med kamskjell.

Dette brukte jeg (forrett til 4 personer):

1.5 bokser (á 340 gram) hermetiske maiskorn

1 løk i tynne skiver

2 cm revet fersk ingefær

1/2 liter hønsebuljong (eller kraft)

Slik gjorde jeg:

Løken ble stekt i litt smør i en gryte til den var blank. Tilsatte så maiskornene sammen med den revne ingefæren og buljongen. Kokte blandingen i 15 minutter. Tok så gryten av varmen og jevnet det hele med en stavmikser. Brukte litt tid på dette, den tynne hinnen på maiskornene blir ikke borte så suppen ble silt gjennom en melsikt. Dette gjorde jeg ved å bruke en mellomstor øse som jeg brukte baksiden av til å presse væsken gjennom silen. Ta litt om gangen og kast restene etterhvert.

Suppen/juicen kan lages dagen i forveien og varmes opp når den skal brukes. Ved servering lagde jeg et speil av juicen i en flat suppetallerken og plasserte to kamskjell som var stekt raskt i smør ved høy varme oppå speilet og drysset lett med litt grov pepper og flaksalt. Klippet over litt gressløk-

Søte gode smaker både fra suppen og fra skjellene…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s