Foccacia med durumhvete

Foccacia er en favoritt i familien vår- sammen med aioli eller smør, går det ned på høykant. Etter at det ble klart at jeg burde redusere inntaket av hvitt mel har jeg prøvd mange varianter av grove foccacia. Det har vært mer eller mindre vellykket. Ingenting kan måle seg med den hvite utgaven, spesielt når det gjelder luftighet. Nå har jeg landet på en oppskrift jeg fant på godt.no hvor hvetemel blandes med mel av durumhvete. Durumhvete inneholder mer proteiner enn vanlig hvetemel og melet har en god evne til å ta opp fuktighet og gir dermed luftigere bakverk.

Denne oppskriften passer til en liten langpanne og hvis du er raus med oljen så vil du få et sprøtt brød.

Dette trenger du:

1 pk tørrgjær

400 gram hvetemel

250 gram durumhvetemel

2 teskjeer salt

2 spiseskjeer olivenolje

6 dl vann

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen, enten for hånd eller i en maskin. Deigen blir veldig løs. La den heve til ca dobbelt størrelse- det tar 1 times tid.

Smør en liten langpanne med olivenolje. Hell den ferdighevede deigen oppi og dra den ut så den dekker panne. Dekk pannen med plast og la deigen heve videre i 30 minutter. Hell over oliveolje og lag fordypninger med fingeren. Pass på at det er olje i alle hullene. Strø over flaksalt og pynt med feks rosmarin, oliven, halve cherrytomater e.l. Hva du liker. Hev videre i 15 minutter.

Stek brødet midt i ovnen ved 200 grader C i minst 20 minutter. I min ovn og med min langpanne så steker jeg i 30 minutter, du må sjekke etter 20 minutter om du vil steke mer. Jeg liker at brødet har begynt å få en litt brun farge.

Siden det brukes så mye olje her, blir brødet litt klissete så vær raus med serviettene- smaken er fantastisk..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s