Rabarbra og jordbærsuppe

Jordbær og rabarbra er en flott smakskombinasjon. Denne suppen serveres kald og den er litt syrlig- den inneholder lite sukker. Den er ganske rask å lage, den er uten jevning og den kan gjøres i stand i god tid før den skal serveres, ja faktisk blir den bare bedre av å stå i kjøleskapet en stund så smakene får satt seg.

Dette brukte jeg (til 4 personer):

ca 300 gram rabarbrastilker

3 dl vann

4 spiseskjeer sukker

saften av 1/4 sitron

1 kurv med jordbær (minus 10 bær som ble brukt til pynt)

Slik gjorde jeg:

Rabarbrastilkene ble skrelt og skåret i biter. Bitene ble kokt med vannet og sukkeret til de gikk i oppløsning. Blendet rabarbraen med en stavmikser.

Væsken ble avkjølt ved å sette gryten ut- du kan også sette gryten i kaldt vann. Når væsken var blitt romtemperert, tilsatte jeg de rensede jordbærene (delte de største) og blendet en gang til slik at det ble en jevn masse. Smakte til med sitronsaft. Syntes du den er i sureste laget (den skal ikke være søt), kan du tilsette litt flytende honning. Suppen sto i kjøleskapet natten over. Den skal være jevn og glatt i konsistensen og litt tykk.

Ved servering hadde jeg en kule med jordbæris og noen oppskårne jordbær oppi. Du kan bruke vaniljeis, rømme eller gresk youghurt også. Har du sitronmelisse eller frisk mynte så pynt gjerne med et par blader.. En skikkelig sommerdessert er dette- velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s