Sjokoladekjeks med peppermynteglasur

Det er alltid kjekt å ha noe søtt på lur og disse kjeksene er veldig enkle å lage. De smaker litt som «after eight». Oppskriften er modifisert fra Nigella Lawson og gir ca 25 kjeks.

Dette brukte jeg:

100 gram mykt smør

150 gram brunt sukker (evt Sukrin Gold)

1 teskje vanilje ekstrakt eller vaniljesukker

2 middels store egg

150 gram hvetemel

3 spiseskjeer kakaopulver

1/2 teskje bakepulver

150 gram mørke sjokolade chips eller tilsvarende hakket mørk sjokolade

Slik gjorde jeg:

Smør og sukker ble pisket til en myk krem. Deretter ble vaniljen og eggene pisket inn. Mel, kakao og bakepulver ble blandet og tilsatt smørkremen gradvis under lett pisking.

Kremen blir litt tung så jeg jobbet litt for å blande inn sjokolade chipsene

Med to spiseskjeer satte jeg topper av deigen på en bakeplate dekket med bakepapir- du skal få ca 25 stykker så prøv deg litt frem med størrelsen.

Kjeksene ble stekt ved 180 grader C i 15 minutter. Alle ovner er forskjellige så sjekk dem etter 12 minutter- kjeksene siger litt utover når de stekes og chipsene skal være smeltet. Når du tar dem ut er det lurt å la dem ligge på bakeplaten noen minutter før du overfører dem til en rist. De er litt myke når de er ovnsvarme. Det er også lurt å legge et papir eller noe under risten så du kan søle når du har på glasuren.

Glasuren ble laget ved å blande 75 gram melis eller sukrin melis, 1 spiseskje siktet kakaopulver, 2 spiseskjeer kokende vann og noen dråper peppermynte essens sammen i en gryte. Varm det hele under røring til du har en glatt flytende saus (ikke koking). Bruke en teskje til å ringle glasuren over kjeksene. Vær forsiktig med peppermynten- den er sterk.

Nå har du en herlig liten bit til kaffen etter middag eller hvis du bare har lyst på noe søtt. Lager du kjeksene med sukrin istedenfor sukker så får du en sunnere variant i forhold til blodsukker og kalorier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s