Orecchiette pasta med brokkoli og ansjossaus

Orecchiette er en pastatype laget av durumhvete og brukes mye i den italienske regionen Puglia. Navnet betyr små ører, men formen ser mer ut som en liten skål med riller under. Den selges i store supermarkeder og får du tak i oricchiette fra De Cecco så anbefales det. De lager pasta av veldig god kvalitet, pastaen blir ikke grøtete og holder seg al dente. Den er også litt ru på overflaten og tiltrekker seg dermed mye mer saus og smak enn glatt pasta. Får du ikke tak i oricchiette så kan du selvsagt bruke en annen pastatype.

Ansjosen som brukes her er italiensk (eller feks spansk) salt ansjos som ligger på glass. De skal ikke vannes ut når de brukes på denne måten.

Dette brukte jeg:

1 rødløk

2 hvitløksfedd

4-6 ansjosfileter

olivenolje

1 brokkolihode

parmesan

ristede pinjekjerner

Slik gjorde jeg:

Brokkolien ble delt i små buketter og forvellet i kokende vann i 2 minutter og deretter avkjølt i kaldt vann. Pastaen ble kokt etter anvisning på pakken. Tok vare på litt pastavann, ca 1 kopp.

Løken og hvitløken ble hakket fint i en foodprosessor. Litt olje ble varmet i en panne, løkblandingen ble tilsatt og fikk koke ved lav varme til den var myk, ca 8 minutter. Løken skal ikke bli brun. Ansjosfiletene ble så tilsatt og fikk smelte inn i løken under røring.

Når sausen var ferdig ble den avkjølte og avrente brokkolien tilsatt sammen med litt grov pepper. DeEt hele ble varmet opp.

Tilslutt ble pastaen rørt inn sammen med pinjekjerner og revet parmesan. Littav pastavannet ble tilsatt slik at det ble nok saus til å dekke alt.

Ved servering ble pastaen toppet med enda mer revet parmesan- ansjos og løkblandingen gjør susen her- velbekomme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s