Ovnsbakte søtpoteter med kald youghurtsaus

Denne sausen lages på 1-2-3 bare du har alle ingrediensene. Den kan brukes som en kald saus eller som en dip både til rå grønnsaker og chips. Sausen inneholder tahini som er en paste laget av malte sesamfrø. Tahini kan kjøpes på glass og ser ut som fint peanøttsmør. Du kan også inkludere et knust hvitløksfedd hvis du vil og finhakkede urter etter smak.

Slik gjorde jeg:

To middelsstore søtpoteter ble renset og skåret i firkanter som var nogenlunde like. Bitene ble plassert i en ovnspanne, dekket med olivenolje og et dryss med flaksalt og bakt ved 180 grader til de var myke, men hadde litt motstand i midten, ca 35-45 minutter.

I mellomtiden ble sausen laget. 2 spiseskjeer gresk youghurt ble blandet med 1 spiseskje tahini og saften av 1/2 sitron. Hvis sausen er litt tynn kan du tilsette 1 spiseskje creme fraich eller seterrømme. Smakte til med ca 1 teskje malt spisskummin og litt salt. Litt finhakket storbladet persille ble blandet inn til slutt.

Sausen ble fordelt på en tallerken med de bakte søtpotetene oppå. Toppet med ristede solsikkekjerner (kjernene fikk en omgang på en tørr varm panne til de begynte å få litt stekefarge).

Dette kan være en selvstendig rett eller som siderett til stekt/grillet kjøtt eller fisk. Sausen holser seg noen dager i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s